Laarzen kopen; met de juiste schoenmaat en gemiddelde kuiten is dit een eitje. Heb je daarentegen vollere kuiten dan wordt dit al een stuk lastiger. Standaard laarzen passen over het algemeen niet en laarzen met wijde schacht zijn verkrijgbaar in meerdere kuitwijdtes.

Om de juiste laars te bestellen is het dus erg belangrijk om je kuiten goed op te meten. Zo weet je zeker dat je de juiste kuitmaat besteld en dit voorkomt teleurstellingen.
Bij jilsen.nl hebben wij daarom de kuitcalculator op de site als handig hulpje. Vul je schoenmaat in, meet je kuiten en voila; de kuitcalculator geeft de juiste schachtwijdte.

Je kunt bij Jilsen kiezen uit 4 kuitwijdtes. 40,44,48 en 52 cm. Het kan gebeuren dat je tussen 2 kuitwijdtes inzit. Kies dan altijd voor de grotere kuitwijdte. Er is niks vervelender dan ritsen die net niet dichtgaan en je kuiten afknellen.
Mocht je na het lezen van deze instructies toch nog vragen hebben of twijfelen dan kun je altijd met ons bellen of chatten.

Stap 1:
Ga op een stoel zitten waarbij je in een hoek van 90 graden zit.
Meet je beide (blote) kuiten op het dikste punt. 

Stap 2:
Ga naar de kuitcalculator.

Vul hier je grootst gemeten kuitwijdte in en tevens je schoenmaat. (Onze laarzen vallen normaal, dus vul de schoenmaat in die je altijd hebt)

Stap 3:
Kies op de site je gewenste kuitwijdte en je vindt een overzicht van alle beschikbare laarzen in de door jou gekozen kuitwijdte.